Çiftçilere 2014 Hibe Kredi Desteği

26 Haziran 2014 Perşembe



Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programının Gümüşhane çiftçisine mühim ölçüde fayda sağladığını duyurdu .

Hasan Irkın, yaptığı bildiride , kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programının 2015 seneye civarı aynı ritimde devam edeceğini ifade etti .

Kırsal kalkınma yatırımlarının niyetinin tarımsal faaliyetler amaçlı geliştirilen yepyeni teknolojilerin, üreticiler aracılığıyla kullanılmasını yaygınlaştırmak meydana geldiğini vurgulayan Hasan Irkın, şunları da ilave etti :

 " Rençperlerimizin ek olarak kalifiye ve sektör isteklerine uyumlu imalat yapılmasını sağlamak, kolay değil koşullarda ve bedenen personel üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve imalat maliyetlerini düşürerek beynelmilel seviyede rekabet edebilir tek düzeye getirmek amaçlı çalışıyoruz. 2013 senesinde 9. etap programı alanında çiftçilere farklı tarımsal penis olmak üzere toplamında 160 tane makine ve ekipman alımına 352 bin TL hibe desteği verdik."

Hasan Irkın, geçmiş senelerden bugüne civarı çiftçilere yardımcı olmak üzere 1092 tane makine ve ekipmanına 2 milyon 632 bin TL hibe desteği sağlandığını ifade ederek , şunları ifade etti:

"Kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı ilimiz çiftçisine mühim ölçüde fayda sağlamıştır. 2014 senesinde da rençperlerimizin bu projelerden yararlanmaları amaçlı çalışmalarımız sürdürülecektir. "


0 yorum :

Yorum Gönder