Kadın Girişimciye Faizsiz Kredi

26 Haziran 2014 Perşembe


Kadınların toplumdaki yerini sağlamlaştırmak amaçlı projeler üreten devlet , girişimci kadınları bizzat işinin patronu inşa etmek amaçlı faizsiz ve uzunca vadeli kredi çalışması başlattı. Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı aracılığıyla verilen kredi desteği alanında faizsiz 8 senede geriye ödemeli kredi veriliyor. Bakanlık şu ana civarı kadınlardan kendilerine iştirak eden toplamında 17 bin 476 projeye 375 milyon TL destekledi .

Krediyi faizsiz al, 8 senede öde

Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı, ciro kazanççı projeler amaçlı birey başına en pek 15 bin TL destek temin edecek . Projeler faizsiz 8 yıl vade ile geriye ödemeli olarak yapılacak . Projede geriye dönüşler önce 2 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl altı eşdeğer taksitte gerçekleştirilecek. Meyvecilik projelerinde ise geriye dönüşler önce 5 yıl ödemesiz sonraki altı yıl altı eşdeğer taksit halinde 11 yıl faizsiz olarak yapılacak . Oldukça Başarılı projelerin nihai tek senelik geriye ödemesi de hibe edilecek. Başarı kriterleri içinde açılan işyerinde en az 2 bayanın da istihdam edilmiş olması ve geriye ödemelerin itinalı inşa edilmesi var.

Program alanında girişimcilerin şehirlerde iş kurabilmesi ya da kırsal meydanda yöre koşullarına uyumlu imalat yapabilmesi amaçlı bölge incelenecek. Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı, şu ana civarı kadınlardan iştirak eden 17 bin 476 projeye 375 milyon 407 bin 425 TL kredi desteği verdi. Geriye tediye oranının yüzde 90 dolaylarında olması bayanların borçlarına ek olarak sadık meydana geldiğini da meydana koydu . Kredi alan kadınlardan Amasyalı Hatice Mısırlı, kadın kuaföründe çırak olarak çalışırken krediyle bizzat işini kurdu ve yakınında 2 birey çalıştırıyor.

Krediden Kimler Yararlanabilir ?

-Herhangi tek toplumsal güvenlik kuruluşuna elbet olmayan ve bu kuruluşlardan maaş ciro almayanlar.

-Proje konusu meydana iştirak eden işin gerektiği haber ve beceriye sahip olanlar.

-Fon kaynaklarıyla desteklenen ciro kazanççı projelerden yararlanmamış olanlar.

-Aktif esnaf olmayanlar.

-Bankalardan kredi çekme fırsatı olmayan fakir insanlar .

3 yorum :

Unknown dedi ki...

Krediyi almam için nereye başvurmam gerekiyor.

Unknown dedi ki...

Kredi kullanmak istiyorum.nerelere müracat edebilirim

Unknown dedi ki...

Krediyi almam için nereye başvurmam gerekiyor.

Yorum Gönder