Hayvancılığa % 35-%80 Hibe Desteği

2 Temmuz 2014 Çarşamba


DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki şehirlerde damızlık, koç, boğa ve teke alımında yüzde 80, yepyeni kurulacağı bildirilen hayvancılık işletmelerinde yüzde 50 hibe desteği verilecek uygulama 2018 seneye kadar aynı ritimde devam edecek.

İZMİR - Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki 35 şehirde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yatırımlarına yüzde 50 ile 80 oranında hibe desteği verilecek.

Kabine'nin  4 Haziran 2014 tarihindeki Resmi Gazete'de yayınlanan kararına yönelik , 35 şehirde büyükbaş amaçlı en az 10 başı anaç, en bir sürü 49 başı anaç kapasiteli, küçükbaş amaçlı en az 100 başı anaç, bir sürü 200 başı anaç kapasiteli yepyeni ahır ve ağıl imalatı , tadilatı ve kapasitelere uyumlu damızlık erkek materyal (boğa,koç,teke) alımına hibe desteği verilecek. Hükme yönelik , yepyeni inşaat ve tadilat amaçlı yüzde 50,damızlık boğa,koç ve teke alımı amaçlı ise yüzde 80 hibe desteği imkanı sunulacak. Hibe desteği 2014-2018 çağında yapılacak .

Hibe Desteğinden Kimler Ne Türlü Yararlanacak ?

Karar alanında , hakikat ya da tüzel kişilerce  kurulacağı bildirilen işletmeler yapılacak hibe desteğinden bir defa yararlandırılacak ve yatırım meblağının desteklemeye asal üst sınırı Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığıyla çıkarılacak uygulama tebliğinde belirlenecek. Yatırım meblağının üst hududunu aşan bölümü ayni katkı olarak yatırımcı aracılığıyla karşılanacak. Her bir proje sahibi yalnızca bir proje amaçlı hibe desteğinden yararlanabilecek. Yapılacak hibe desteğinden projesi onaylanan ve projesinde anlatılan zaman içerisinde yatırımı tamamlanan işletmeler yararlanacak.

Destekten Yararlanamayacaklar

Hibe desteğinden kamu müessese ve kuruluşlarıyla ortaklıkları yararlanamayacak. Bu hüküm kapsamındaki destek unsurlarından yararlanan yatırımcılar, başka kamu müessese ve kuruluşlarının desteklerinden yararlanamazlar. Başka kamu müessese ve kuruluşlarının bu hüküm kapsamındaki benzer destek konularından yararlanan ya da yararlanacak yatırımcılar bu kapsamda Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvuramayacak.

Hibe Kredi Desteğinden Yararlanacak İller 

Doğu Anadolu Projesi (DAP): Ağrı,Ardahan,Bingöl,Bitlis,Erzincan,Elazığ, Erzurum,Hakkari, Iğdır, Kars,Malatya,Muş,Tunceli ve Van.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP): Adıyaman,Batman,Diyarbakır,Gaziantep,Kilis, Mardin,Siirt,Şanlıurfa ve Şırnak.

Konya Ovası Projesi (KOP): Konya,Karaman,Niğde ve Aksaray.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP): Samsun, Asker ,Giresun,Trabzon,Rize,Artvin,Erkekburt ve Gümüşhane.


2 yorum :

Adsız dedi ki...

Bende hibe kredi alarak küçük bir işletme açmayı düşünüyorum.Bana da verirler mi acaba Hasan Bey?

Unknown dedi ki...

Elinde projesi olupta projeyi hayata geçirebilecek gücü olmayanlar ne yapacak? Zaten projeyi gerçekleştirebilecek gücü olanların bu kredilere ne ihtiyacı var ki zaten kendi gücüyle projesini yapmış. Bu hibe ona zenginlik üstüne zenginlik verir. Hiç parası olmayana verilmeli bence yarısı ödemesiz yarısı ödemeli şekilde adamın projesini yapmaları lazım.

Yorum Gönder