Metro Sosyal Girişimci Ödüllerine En Çok Ülkemiz Rağbet Gösteriyor

5 Ağustos 2014 Salı



Selam Hibe ve Krediler Blogu Ziyaretçileri... Bu yayınımızda girişimcileri yakından ilgilendiren bir konu olan 2014 Metro Sosyal Girişimci Ödüllerini konu alacağız.

Sosyal girişimcilere destek olmak, onların başarılarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla, Metro Toptancı Market'in evrensel çapta başlattığı yarışmanın Ülkemiz ayağında değerlendirme süreci başladı.

Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014, Metro ülkeleri aralarında maksimum müracaat ile Ülkemizi liderliğe taşıdı.

Yaşadığı topluluk ve dünya için farklılık oluşturan girişimci iş insanlarını gün ışığına çıkarmayı hedef alan Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014'ün müracaatları sonlandı. Aralarında girişimci isimlerin de yer aldığı çok özel bir jüri aracılığıyla değerlendirilecek adaylar, Eylül ayı içinde gerçekleşecek finalde ödüllerine kavuşacak. 300'ün üstünde katılım gerçekleşen yarışma, Metro ülkeleri aralarında maksimum müracaat ile Ülkemizi birinci sıraya yükseltti.

Ülkemizin her bölgesinden yarışmaya müracaat eden adaylar; esnaf, minik işletme, oteller, cafe-restoran-catering firmaları, özgür meslek ofisleri, sağlık kuruluşlarından meydana gelen 6 kategoride yarışıyor.

Her kategoride maksimum oyu alan 10'ar katılımcı finale kalacak ve aralarında girişimcilerin de yer aldığı proje jürisi, her kategorinin birincisini belirleyecek. Kategori birincilerine 5.000 TL nakit ücret ödülü, her kategoride en çok oy alan önce 10 kişiye Başarı Sertifikası verilecek. Kategori birincileri arasından bir birey ise 20 bin TL'lik Senenin Sosyal Girişimcisi Büyük Ödülü'nü kazanacak. Proje kazananları Eylül ayı içinde düzenlenecek ödül töreniyle duyurulacak.

Yarışmadan Satır Başları İse Şöyle 

  • Yarışmaya İzmir'den Diyarbakır'a civarı Ülkemiz'nin dört bir yanından başvurular oluyor.
  • Başvuru sayısı sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin önce 5'te bulunurken, Antalya, Konya, Adana ve Eskişehir'den de katılımların yoğun olduğu görüldü.
  • En fazla müracaat sırasıyla Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden yapıldı.
  • Aday profilinde bayan ve erkek girişimciler birbirine yakın oranda bulunuyor.
  • Sağlıktan gıdaya, eğitimden sanata ve spora civarı pekçok hikayeye kapı açan yarışmaya en çok esnafların alakası oluyor.


Bu makalemizde 2014 Metro Sosyal Girişimci Ödülleri hakkında bilgi aktardık. Umarım faydalı olmuştur. Düşüncelerinizi sorularınızı ve yorumlarınızı konunun altından yorum olarak belirtebilirsiniz...

 Kaynak : http://www.girisimhaber.com/post/2014/08/01/Metro-Sosyal-Girisimci-Odullerine-En-Cok-Ilgi-Turkiyeden.aspx


0 yorum :

Yorum Gönder