Üniversite Mezunlarına Milli Öğrenim Bakanından Kredi Müjdesi

8 Temmuz 2014 Salı



Milli Öğrenim Bakanı Nabi Avcı , üniversiteyi tamamlandıktan ardından 2 sene iş bulamadığı amaçlı kredisini geriye ödemeye başlayamayanların, dilekçe vererek 1 sene ek olarak uzatma isteyebildiğini ve bu uzatma istemlerinin 10 seneye kadar karşılandığını belirtti .

Avcı, TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI Evrensel Kurulu'nda, beş yepyeni vakıf üniversitesi oluşturulması bir vakıf üniversitesinin isminin de değiştirilmesine ilişkili olarak planın 2. maddesi üstünde milletvekillerinin suallerini cevapladı .

Sınav sisteminde değişiklerin Geçmiş zamanda de bugün de olacağını vurgulayan Avcı ,  " Nedeni ise eğitim dinamik bir aşamada. Birçok çok düzeltilmesi gerekli var olan konular var. Hem Bir eleştirip hem bir de 'bir şeyi değiştirmeyin' derseniz, bunun yapmak olası değil . Eleştirileniz de haklı olanları dikkate alacağız, bizim de değerlendirmelerimiz var. Yapılmış Var Olan çalışmalar doğrultusunda revizyonlar var, gözden geçirmeler var. Bu işin mahiyeti bunun benzeri . Öğrenim sistemi dinamik bir aşama , değişim yapmak zorundayız" diye konuştu .

SBS 

Bakan Avcı , SBS ile alakalı de izahlarda yer aldı . SBS'ye başvurduğu halde giremeyen, doküman alamamış talebeler ile alakalı tereddütlerin belirtildiğini kaydeden Avcı , "132 bin 409 birey SBS amaçlı bu sene müracaat yapamamış. Bunlardan 74 birey hata hesaba ücret yatırmak benzeri sebeplerle itiraz etmiş ve tamamının müracaatını onay etmişiz. Şayet asıl sevindirici nokta şu; 4-22 Mart tarihleri içinde ücret yatırıp müracaat uygulamayanlar , il ve ilçe müdürlüğüne bugün dahi müracaat yaptıkları halde onlar amaçlı yedek sınıf açılıyor, bu doğrultuda 133 birey müracaat etti ve onların müracaatlar onay edildi" diye konuştu.

KATKI KREDİSİ

Nabi Avcı , katkı kredilerinin üniversite bittikten 2 sene ardından ödenmeye başlandığı bilgisinin gerçek olmadığını ifade ederek , "2 sene iş bulamadığı amaçlı kredisini geriye ödemeye başlayamayanlar, 2 senenin bitiminde bir dilekçe vererek 1 sene ek olarak uzatma isteyebiliyorlar ve bu uzatma istemleri, 10 seneye kadar karşılanıyor. Başka Bir Deyişle her sene iş bulamadıysa genç 10 seneye kadar uzatabiliyor. Geriye ödeme ile ilgili kolaylık sağlanmış oldu " diye konuştu .

TBMM Başkan vekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Mumcu, aranın sonrasında komisyonun yerini almaması üstüne birleşimi kapattı.


0 yorum :

Yorum Gönder