KOBİ’lere Avrupa Vizyonu Teşviği

3 Ağustos 2014 Pazar




Merhaba Hibe ve Krediler Blogu Okuyucuları...

Bayram Haftası bitti. Malumuzun hepimize uzun ve iyi bir tatil yapma ve enerji depolama fırsatı sundu. Umarım hepinizin tatili iyi geçmiştir. Bu makalemizde KOBİ’lere Avrupa Vizyonu Teşviği konusunu ele alacağız.

2014 - 2020 senelerinde gerçekleştirilecek programın ismi "İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edilebilirliği Programı " (COSME) olarak açıklandı.

2007 - 2013 yılları aralarında Avrupa Birliği fonları desteğiyle gerçekleştirilen Girişimcilik ve Yenilik Programının (EIP) bitirmesinin sonrasında 2014 - 2020 senelerinde gerçekleştirilecek programın ismi "İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edilebilirliği Programı " (COSME) olarak açıklandı.

Programın Bütçesi 2,3 Milyar Avro

KOBİ'lerin daha etkili bir rol oynayabilmesi amacıyla programın bütçesini 2,3 milyar Euro olarak açıklandı. Bu bütçe 7 yıl boyunca; KOBİ'lerin finansmana daha kolay ulaşması , pazarlara erişimin iyileştirilmesi, çerçeve şartların geliştirilmesi ve girişimciliğin teşvik edilmesi gibi konularda kullanılmak üzere açılacak.

Bu kapsamda KOSGEB, COSME Programına ilişkili olarak muhtemel katılım hissesinin belirlenmesi ve alakalı diğer hususlarda, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği arasında Avrupa Komisyonu ile teknik görüşmeleri yürütmekle görevli sorumlu kuruluş olarak yetkilendirildi.

COSME Programının Avantajları

COSME, bilhassa KOBİ'leri ve gelişimlerini amaçlamaktadır. Mikro işletmelere, zanaatla alakadar olan işletmelere, tek çalışanlı işletmelere, liberal mesleklere ve toplumsal işletmelere; potansiyel, yeni , genç ve bayan girişimcilere vb. özel önem verilecektir.

Finansmana erişim alanında KOBİ'lerimizin esnek ve kolay koşullarla kredi teminatlarına erişimini imkanı sunan kredi garantilerinin yanında risk sermayesi yatırım şirketlerine karşı destekler de yine COSME'yi cazip kılan diğer önemli konular olarak göze çarpmaktadır.

Programa ilişkin çağrı ve detaylar yakın zamanda duyurulacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız...

Bu makalemizde KOBİ’lere Avrupa Vizyonu Teşviği konusunu anlattık. Umarım faydalı olmuştur...

Kaynak : http://www.hibevekrediler.com/kobilere-avrupa-vizyonu-tesvigi


0 yorum :

Yorum Gönder