Üniversite Öğrencisi İkiz Kızların Peggymatic Girişiminin Başarı Hikayesi

17 Ağustos 2014 Pazar

Yaklaşık 10 günlük bir aradan sonra tekrardan sizlerle olmanın mutluluğunu yaşayarak merhaba diyorum bütün Hibe ve Kredi Alma Taktikleri Okuyucuları... En son Kadın Girişimcilere Altın Başarı Taktikleri konulu makaleyi sizlerle paylaşmıştık. Şimdiki makalemizde ise Üniversite Öğrencisi İkiz Kızların Peggymatic Girişiminin Başarı Hikayesini paylaşacağız...

İstanbul'da hayatını sürdüren üniversite öğrencisi ikiz kız kardeşler, kedi ve köpeklerin pati temizliğini yapmak amaçlı geliştirdikleri ve patentini 147 ülkede savunmaya aldıkları "Peggymatic"le, en başta AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI olmak üzere pek çok ülkeye ihracat yapmayı amaçlıyor. Dışarıdan eve iştirak eden köpeklerinin pati temizliğini yapmakta problem yaşayan Yağmur ve Yaprak Sürmeli kardeşler, bu problemi gidermek amaçlı çeşitli arayışlara girdi.

Bu işlemleri yapacak bir cihaz geliştirmeye karar veren ikizler, düşünce tescilini yaparak KOSGEB'den sağladıkları destekle ürünün prototipini üretti. Bu aşama içinde ölen köpekleri Peggy'nin hatırasını yaşatmak için cihaza "Peggymatic" ismini veren genç girişimciler, ellerindeki prototiple katıldıkları pek çok yarışmada derece aldılar.

Patentini 147 ülkede koruma altına aldıkları ürünü eylül ayı içinde piyasaya sürmeyi hedefleyen ikizler, öncelikle yurtiçi ve yurtdışında yüksek miktarda satış yapmayı amaçlıyor. Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Yağmur Sürmeli, yaptığı açıklamada köpekleri "Peggy"i gezdirdikten sonra eve girerken pati temizliğinde problem yaşamaları üzerine bu temizliği pratik ve  hijyenik yapan bir cihaz almaya karar verdiklerini ifade etti.

Yaptıkları araştırmalar neticesinde bu işlemi yapabilecek bir ürünün piyasada var olmadığını fark ettiklerini vurgulayan Sürmeli, bunun üzerine köpeklerin pati temizliğini yapacak bir cihaz üreterek hem problemi çözmeye hem de iş yaşamına atılmaya karar verdiklerini açıkladı. Sürmeli, önce iş olarak notere gidip, cihazın düşünce tescilini yaptırdıklarını belirterek , "Cihazın markasını da Peggymatic olarak tescil ettirdik. Prototip hazırlandığında, Peggy geçirdiği bir ameliyatın sonrasında hayatını kaybetti. Bu üzücü vaziyet bizi yıldırmadı. Peggy'nin hatırasını yaşatmak için aleti geliştirmeye ve ek olarak çabuk biçimde ticarileştirmeye karar verdik. Bu konuda, Ziraat Mühendisi ve Zooteknist  olan babamızın ticari tecrübelerinden ve mesleksel bilgilerinden faydalanarak çalışmalara başladık" dedi.

 " Yeryüzünde benzeri olmayan bir cihaz "

Sürmeli, dışarıda dolaşmaya veya tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çıkan kediyle köpeklerin ayak ve tuvalet temizliğinin ıslak mendille silme veya suda yıkama gibi şu anki yollarla yapılmasının hem yorucu hem de sağlıksız olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti :

 " Üstelik çoğu üreticisi belli olmayan markasız ıslak mendillerin yüksek kimyevi temizleme malzemesi içermesi, temizlik sonrası yalanarak vücuda geçtiğimiz birikmiş temizleyici kimyasalların alerjik tepki ve üstelik zehir etkisi yaratmasına bile sebep olduğu bilgisi pek çok biyolojik yayında bulunuyor. Suyla fırçalayarak temizlemenin kolay ve tam temizlik sağlayıcı işlevsel yönü bizim cihazımız ile ortaya çıkmaktadır. 'Peggymatic', evde beslenen kedi ve köpeklerin dışarıda dolaştıktan hemen sonrasında eve girerken, pati ve tuvalet sonrası genital bölge temizliğini su ile fırçalayarak yapan yeryüzünde benzeri olmayan ilk ve tek cihaz."

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Yaprak Sürmeli ise kedi ve köpeklerin eve girmelerinin sonrasında kontrolsüz biçimde içeride dolaştığını ve koltuk , yatak, yastık, halı gibi kişilerin hayat sahalarında yattığına dikkati çekerek, geliştirdikleri ürünün en önemli faydasının kişilerin hayat alanlarının temiz kalmasını sağlamak meydana geldiğini belirtti.

Cihazın içerisinde bulunan fırçalarda kullanılan at kılı malzemenin hem doğallığı hem de masaj etkisi yaratması ile kedi ve köpeklerin ürüne rahat ve çabuk biçimde alışmasını sağlayacağını dile getiren Sürmeli, şu şekilde konuştu:

"Ürünün şarjlı pil ile çalışması ve hafif oluşu, kullanım ve taşıma kolaylığı sağlamaktadır. İlk olarak elektronik devre kontrollü sensörler cihazın içerisine temizlenmek için giren patiyi algılar. Bunun üzerine cihazın içinde yer alan temiz su tankındaki duru su veya dezenfektanlı su, tazyikli biçimde yukarıdan ve aşağıdan patinin altını ve bacak bölümünü yıkamaya başlar. Yatay ve dikey  her ırkın pati ölçüsünü karşılaması için çeşitli ölçülerde ortaya konulan at kılı fırçalar, üstünde yer aldığı hazne yardımıyla dönmeye başlar. Otomatik olarak işlem bitiminin öncesinde su akışı kesilir, sonrasında da fırçalama dönüşü tamamlanır. Bu sayede suyun fazlalığı sıyrılarak kurumaya yakın olarak işlem tamamlanır. Bu işlem sırayla öbür patiler için de rahatlıkla uygulanır."

"Patenti 147 ülkede koruma altında"

Sürmeli, tuvalet sonrasında genital bölge temizliğinin de pati temizleme işlevinden bağımsız olarak gerçekleştirildiğini aktararak, tuvalet aparatı yardımıyla kuyruk sokumunu cihaza hizaladıktan sonra su valfi düğmesine basıp, yalnızca alttan tazyikli su fışkırtarak genital bölge temizliğinin bitireceğini açıkladı.

Sürmeli, cihazın yurtiçi ve yurtdışında güvenle kullanılması için TSE, CE, Rohs ve UL vesikalarına sahip malzeme ve donanımdan imal edileceğini ifade ederek, cihazın Türk Patent Enstitüsü aracılığıyla verilmiş patent, marka tescili ve dizayn tescili vesikalarına sahip olduğunu, 147 ülke için PCT aracılığıyla verilmiş pozitif araştırma raporu yer aldığını ve öncelikle AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI , Japonya ve Avrupa Birliği'nde ülkesel patent müracaatlarının tamamlandığını belirtti.

Cihazın yurtiçi ve yurtdışı patent belgeleri ile prototipinin oluşmasının sonrasında yoğun olarak yurtdışı distribütörlük beklentisi almaya başladıklarını anlatan Sürmeli, şu anda kalıp imalatları süratle süren aleti, eylül ayında piyasaya sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Sürmeli, ürünün kalıp ve imalatının bedelsiz olarak yurtdışında yapılması için de farklı öneriler aldıklarını fakat ürünün Ülkemiz'de üretilmesi ve dünya pet sektöründe bir Türk markasının tanınmasını talep ettikleri için ürünü, "Made in Türkiye " damgasıyla üretip satacaklarını sözlerine ekledi.

Umarız genç kız girişimci arkadaşlarımızın bütün istedikleri diledikleri şekilde olur. Kendilerine okul ve iş yaşamlarında başarılar dileriz...



0 yorum :

Yorum Gönder