Girişimcilik ve Kursları

9 Mayıs 2013 Perşembe
Her ne kadar yeni girişiminiz öncesinde eğitimle zaman kaybetmek istemiyor olsanız dahi bu kurslar katılanlara girişim aşamasında ve sonrasında pek çok fayda sağlamakta.

KOSGEB’in bu kurslarının en büyük faydası kurs sonrasında almaya hak kazanacağınız sertifika ile 27 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 70 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi kullanma fırsatı sunması.

1999 yılında kurulan ve girişimcileri bilinçlendirerek istihdam sağlayacak iş alanları kurmalarını hedefleyen KOSGEB eğitimlerinde;

Girişimci İş Fikirleri
KOSGEB Girişimcilik Desteği Danışmanlığı
İş Planı Hazırlama
Proje Destek / Proje Hazırlama
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı

başta , pek çok konuda kurslar veriliyor.

Bulunduğunuz il ve ilçelerdeki KOSGEB kurs programlarına katılıp aldığınız sertifika ile yapmak istediğiniz sektördeki pek çok kolaylıktan tamamen ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

Değişik mesleklerde kurslar ve esnaflara yönelik de eğitim programlarının bulunduğu KOSGEB’in eğitim programlarına kendi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Açtığı eğitim programları dahilinde 2010 yılında 12 bin girişimciye eğitim veren KOSGEB, 2012 yılında bu rakamı 30 bine yükseltmeyi planlıyor.

Kendi işini kurmak isteyen ev hanımları, kadın girişimcileri ve üniversite öğrencilerini potansiyel kitlesi olarak seçen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) katılımcılarını iş yaşamına hazırlıyor. Katılımcıların %50 gibi büyük bir kısmının geçmişte iş deneyimi olmadığını söyleyen yetkililer bu oranı azaltmak için çalışmalarını sürdürmekteler.

KOSGEB ve TÜMSİAD kurslarına alternatif olarak bulunduğunuz ilin Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından açılacak kurslara katılarak profesyonel destek sağlayarak kurs bitimindeki imkanlardan yararlanabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder