BEBKA’dan 2014 Senesinde 50 Milyon Lira Hibe Kredi

23 Haziran 2014 Pazartesi



Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) aracılığıyla 2014 senesinde , 5 bölgede toplamında 50 milyon TL hibe kredi verilecek. Yerel sürdürülebilir kalkınmayı hızlandırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, mahalli seviyede işbirlikleri geliştirip koordinasyon sağlayarak yerel kalkınmayı planlamak, yönlendirmek ve destek vermek için çalışma gösteren BEBKA'nın 2014 senesi mali yardım yazılımları kapsamında kroki projelerin öneri daveti Ekim ayı içinde başlayacak.

BEBKA' aracılığıyla 2010 senesinde 12 Milyon TL, 2011 senesinde 16 milyon TL, 2012 ve 2013 senesinde 20 milyon TL hibe kredi verildiğini anımsadan BEBKA Idare Heyeti Azası , Eskişehir İl Evrensel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, 2014 senesinde çağrının 50 milyon TL'ye çıkarıldığını, yardım konularının 5 farklı sahaya genişletildiği açıkladı . Proje başına 1 milyon 500 bin TL ile 200 bin TL yardım meblağının belirlendiği söyleyen Yapıcı, kar amacı gütmeyen kuruluşların 4 bölgede KOBİ'lerin ise 1 bölgede proje müracaatı yapabileceğini ifade ederek şu verileri verdi:

"Bu sene kar amacı gütmeyen kuruluşlara karşı , proje başına yardım meblağının 250 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL içinde değiştiği 4 bölgede yardım verilecek. Bunlardan ilki toplamında bütçesi 10 milyon TL durumda olan , hizmet ve ulaşım aşağı yapısını geliştirerek dezavantajlı grupların hayat kalitesinin ve toplumsal yaşama katılımlarının arttırılmasının hedeflendiği inşaatı da içerir projelerin yer aldığı; Toplumsal Kalkınmaya Karşı Minik Ölçekli Altyapı alanıdır. İkincisi, toplamında bütçesi 9 milyon TL durumda olan , etraf aşağı yapısına (arıtma, sert atık, içme suyu) karşı inşaatı da içerir projelerin yer aldığı; Etraf Minik Ölçekli Altyapı alanıdır. Üçüncüsü toplamında bütçesi 10 milyon TL durumda olan , sanayide partner kullanım alanına karşı Ar-Ge, innovasyon, test merkezleri, mesleksel öğrenim merkezleri, iş güvenliği merkezleri ve lojistik mevduat projelerinin yer aldığı; İşbirliği ve Ilerleme alanı, dördüncüsü de toplamında bütçesi 11 milyon TL durumda olan kırsal turizm, tarıma dayalı endüstri vb. alanlarda uygun fiyat gelişime karşı projelerin yer aldığı: Kırsalda Uygun Fiyat Ilerleme alanıdır. Yalnızca KOBİ'lerin faydalanabileceği toplamında bütçesi 10 milyon TL durumda olan ve proje başına yardım meblağının 200 bin TL ile 400 bin TL içinde değiştiği beşinci alan ise KOBİ'lerin etraf yatırımları, temiz imalat , enerji verimliliği projelerinin yer aldığı; Etraf ve Temiz Imalat meydanından oluşmaktadır."

BEBKA 2014 mali yardım programlarının lansman ve başlangıcının Ekim ayının önce 2 haftasında başlayacağını bildiren Yapıcı, kroki projelerde son başvuru tarihinin Aralık 2013'te olacağını ifade etti . Yapıcı, projelerin 2014 senesi Ocakta ve Mart aylarında değerlendirileceğini, galip gelen projelerin ilanının ise Mart ayı Idare Heyeti toplantısından ardından izah edeceğini belirtti .


0 yorum :

Yorum Gönder