Avrupa Birliği Hibe Kredileri

18 Haziran 2014 Çarşamba




Avrupa Birliğinin ülkemizde yürütülen bölgesel kalkınma programlarında bazı alanlarda hibe programı uygulamasıyla projeleri desteklemekte. Projeler de şartlara uygun olanların yarışma ortamında seçerek hibe krediden faydalanması sağlanmakta. Hibe Kredi programlarının hazırlık ve uygulamaları DPT koordinasyonu ve yönetiminde olup, ihale aşaması Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından gerçekleştirilmektedir.


Avrupa Birliği Hibesine Nasıl Başvurulur ?

Avrupa Birliği kalkınma programların öncelik durumuna göre değişik tarihlerde proje teklif çağrısı yapmakta. Çağrılar başvuru rehberleri ile beraber yapılır. Bu rehberler; teklif çağrısının hedefleri ve öncelikleri, faydalanıcıların uygunluğu ile alakalı kurallar, uygun maliyetler, değerlendirme kriterleri ve süreci, değerlendirme prosedürleri ve başarılı başvuru sahipleri için sözleşme şartlarını içermektedir. Çağrı ilanından sonra başvuruların tamamlanması için 60-90 gün zaman verilir. Teklif çağrıları öncesinde ve sonrasında yoğun bilgilendirme kampanyaları düzenlenerek potansiyel faydalanıcılara proje hazırlama ile alakalı eğitimler verilir. Başvurular başvuru için belirlenmiş son tarihe kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine teslim edilir.

Avrupa Birliğinden Ne Kadar Hibe Alınabilir ?

Kobi hibe programı dahilinde en çok 100.000 Euro alınabilir. Farklı hibe kredi programları için miktar çağrıda belirtilir.


0 yorum :

Yorum Gönder