TÜBİTAK'tan 10 Üniversiteye Teknoloji Transfer Ofisi Desteği Devam Ediyor

30 Haziran 2014 Pazartesi


TÜBİTAK, üniversiteler bünyesindeki Bilişim Taşıma Ofisleri'nin (TTO) güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulmasının teşvik edilmesi amacıyla 10 üniversiteye ek olarak senelik bir milyon liraya civarı hibe desteği verecek.

Üniversite endüstri işbirliğinin sağlanması ve bilgiye dayalı geliştirilen yepyeni teknolojilerin endüstrinin kullanımına sunulması amacıyla TÜBİTAK Bilişim ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) aracılığıyla geçen sene ilk defa 1513 Bilişim Taşıma Ofisleri Destekleme Programı başlatıldı.

Program alanında geçen sene 10 üniversiteye destek vermeye başlayan TÜBİTAK'ın 2014 senesinden bu yana destek vereceği üniversiteler belirlendi . Hibe desteği almak amacıyla TÜBİTAK'a 36 üniversite müracaatta bulunuldu. Yapılmış Olan değerlendirmenin sonrasında destek verilecek üniversiteler açıklandı:

  • Anadolu Üniversitesi
  • Bilkent Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Erciyes Üniversitesi
  • Gaziantep Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi
  • İstanbul Il Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Bilişim Enstitüsü
  • Uludağ Üniversitesi

Desteklenecek TTO'lara TÜBİTAK aracılığıyla senelik bir Milyon TL'ye civarı hibe desteği verilecek. Her sene ifade edilecek değerlendirmeler ile destek ömrü 10 sene civarı uzatılabilecek. Destek kapsamında; çalışan masrafları , erişim , harcırah ve konaklama masrafları , penis , donatım , program , yayım alım masrafları , hizmet alımı, toplantı, tanıtım ve etkinlik masrafları , yeminli mali müşavirlik fiyatları ve evrensel giderler karşılanacak.

Teknoloji Taşıma Ofisleri'nin Görevi

Üniversite ve endüstri içinde koordinasyon ve iletişimi temin edecek Bilişim Taşıma Ofisleri, akademik çalışmaların ürün ve hizmetlere dönüşmesinde ve patentlenmesinde mühim oyun oynayacak. Bu ofisler bununla birlikte üniversitelerin, milli ve beynelmilel kamu desteklerinden etkili bir biçimde yararlanabilmesi amacıyla proje bürosu benzeri çalışacak. Proje müracaatlarının hazırlanması, proje ortaklıkları oluşturulması ve izlenmesi konularında da çalışma gösterecek. Tekrardan üniversite-sanayi işbirlikleri, öğrenim gören ve akademisyenlerin girişimci fikirlerinin yeşermesi, akademik bölgede edindikleri bilginin sanayide uygulamalarını görebilmeleri tarafından da TTO'lar ciddi roller üstlenecek.

TÜBİTAK geçen sene ilk defa Boğaziçi, Ege, Gazi, Hacettepe, Koç, Ortadoğu Teknik, Özyeğin, Sabancı, Selçuk ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin desteklenmesine hüküm vermişti.


0 yorum :

Yorum Gönder