KUDAKA Bölge Çiftçisinin Umudu

27 Haziran 2014 Cuma


Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), alanda tarım ve hayvancılığa verdiği hibe destekleriyle öyle ki rençperin umudu oluyor .

Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta yatırım inşa etmek talep eden fakat fonlanma yetersizliği amacıyla çağdaş hayvancılığa geçemeyen çiftçilere mühim fonlanma desteği imkanı sunan KUDAKA, alanda tarım ve hayvancılık sektörünü harekete geçirdi.

Bölgedeki minik ve ortada ölçekli işletmeler, aldıkları destekler yardımıyla hepten güçlenen düşünce ve projeleriyle neleri başarabileceklerinin coşkusunu yaşıyorlar. KUDAKA sağladığı hibe destekleriyle işletmelerin imalat tekniğini iyileştirerek ekonomik verimliliklerini arttırıyor ve böylelikle uzunca seneler ayakta kalabilmelerini sağlıyor.

2014 Senesi Bayburt İlinde Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programındanfaydalanan Savaş Tarım ve Hayvancılık bu örneklerden birisi…

Bayburt'un Çayıryolu Beldesi'nde daha önceleri besicilik yapan İbrahim Savaş, 2014'de KUDAKA'dan aldığı 160 bin TL hibe kredi desteğiyle işletmeye gereken makine ve ekipmanların alımı ve ahır modernizasyonu yapma yöntemiyle hayvan bakım ve besleme sistemlerini kurarak çağdaş hayvancılık inşa etmeye başladı.

Firma sahibi İbrahim Savaş: "İşletmemizin Yörede Misal Teşkil Etmesini Ümit Ediyoruz "

KUDAKA'nın hibe kredi desteği olmasaydı Çayıryolu'nda böyle çağdaş bir hayvancılık yapmalarının olası olmayacağını belirten Savaş, "Hayvancılık kolay değil bir meslek ve altyapı sıkıntımız var. Fakat KUDAKA bize hem bir fonlanma desteği veriyor hem bir de hayvancılıkta daha ileri bir noktaya varmak amaçlı teknik altyapı desteği sağlıyor. Yöresel hayvancılık yaparken şirketleşerek çağdaş hayvancılığa geçişimizin yöredeki çiftçi kardeşlerimize misal teşkil etmesini diliyorum" diye sohbet etti.



0 yorum :

Yorum Gönder